De kat krabt de krollen van de … krabplank

Alles wat je nog niet wist en nog moet weten over jouw kat.

Kattenblog

Terug naar overzicht


Vaak vragen de baasjes mij of ik zeker de nagels kan knippen want poeslief krabt anders de zetels en de stoelen kapot. Natuurlijk knip ik de nagels als baasje dit wenst maar er gaat bij deze vraag steeds een alarmbelletje rinkelen.

Daarom vraag ik steeds ook: heeft poes wel genoeg krabmogelijkheden. Het antwoord is steevast “ja hoor, we hebben een mooie grote krabpaal

Katten krabben om verschillende redenen: om de nagels te verzorgen, om zich te strekken na het slapen, om geur- en nagelsporen achter te laten maar vooral ook om stress te ontladen.

Dit laatste hebben ze vaker nodig als ze hun leefruimte moeten delen met andere katten maar ook als ze bv. buiten in de tuin andere katten zien of horen.

Als het om stressontlading gaat geven ze de voorkeur aan horizontale kraboppervlaktes. Als deze niet voorhanden zijn in de vorm van een krabmeubel moet de stoel of de zetel er wel eens aan geloven.

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat katten liever krabben op een oppervlakte dat golft, zoals op de foto’s hierbij.

Onlangs teste ik de snoozle loop kattenkrabpaal. Ik plaatste hem in mijn kattensalon waar de katten wel eens stress kunnen hebben. Bleek dit meteen een groot succes te zijn waardoor ik hem ook direct aankocht voor mijn eigen huistijgers.  Een echte aanrader voor elke kattenliefhebbber. Je maakt er je dier gelukkig mee!

Blog

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *