Alles wat je nog niet wist en nog moet weten over jouw kat.

Kattenblog

Waarom een chip zo belangrijk is

Eind vorig jaar stuurde een klant mij een berichtje dat haar poes reeds 3 weken verdwenen was. Ze vroeg of ik misschien nog tips had om het diertje terug te vinden.

 

In zo een geval stuur ik vaak de mail nr. 26 van Anneleen Bru uit de “catfluencer Challenge”. De catfluencer challenge is overigens als boek te koop en een echte aanrader voor kattenliefhebbers.
Echter weet ik ook dat sinds mei 2021 de contactgegevens op de chip van je huisdier verborgen zijn en enkel nog zichtbaar zijn voor dierenartsen.


Dit betekent dat als jouw dier gevonden wordt door de politie of een dierenorganisatie zoals bv. Kat zoekt thuis, men nooit zal weten dat het diertje bij jou hoort. Niet elke politieman/vrouw en niet elke organisatie heeft nl. tijd en budget om jouw diertje bij een dierenarts te brengen om jouw gegevens te kunnen raadplegen.


​Ik gaf mijn klant dus de tip per direct haar gegevens openbaar te zetten op cat id en 1 week later had ze haar poes terug. Bleek het diertje toch reeds meer dan 2 weken in een zwerfkattenopvang te zitten maar omdat haar gegevens niet publiek stonden kon men haar niet vinden.

 

Zo was mijn doel voor 2022 gezet, nl. zo veel mogelijk kattenbaasjes inlichten over het belang van de chip openbaar te zetten. Ik kocht een chiplezer, liet genoeg folders drukken en zo kan ik de chip van elk kattenklantje checken en de baasjes inlichten welke stappen ze kunnen ondernemen of hen vragen het door de dierenarts te laten doen.

 

​Hieronder vind je alvast de folder, dit filmpje helpt jou ook een eind op weg.