Extra zacht en zonder klitten is wel iets voor elke kat

Langharige kat (alle leeftijden)

dit type vergt de meeste verzorging van de kat en van zijn of haar baasje. Ze kunnen soms niet zelf hun gehele vacht goed onderhouden door zich te wassen en omdat de kat zich thuis vaak lastig laat kammen, schiet de vachtverzorging er vaak bij in. Daarnaast kan een druk leven of ziekte zorgen voor minder tijd hiervoor. In de ruiperiode (verhaarperiode) laat de onderwol los en kan de vacht van de ene op de andere dag geheel in de klit raken. Als je jouw langharige kat op tijd laat trimmen, dan kan dit voorkomen worden.

Oudere kortharige kat

heeft vaak moeite om zichzelf te verzorgen, omdat zijn/haar lenigheid is afgenomen. Vaak ontstaat dan klit en/of viltvorming aan de rug. Dit moet er meestal uitgeschoren worden.

Jongere kortharige kat

heeft het minst last van klitten of andere vachtproblemen, maar verhaart het meeste in huis. Dit kan zorgen voor veel schoonmaakwerkzaamheden en ergernis. De korthaar kat kan door de ruiperiode heen geholpen worden, zodat de kat een mooi glanzende, maar niet extreem verharende vacht heeft. Deze kat heeft vaak last van haarballen en/of obstipatie doordat ze veel haar binnen krijgt tijden het wassen. Deze problemen worden verholpen bij een trimbehandeling.

Kat met overgewicht

of uw kat nu lang of kortharig is, wanneer ze te zwaar is, kan de vacht niet optimaal verzorgd worden. Simpelweg doordat hij/zij door de omvang, niet meer overal goed bij kan komen. Behalve dat het belangrijk is dat deze kat weer op een gezond gewicht komt, is ondersteuning van de vachtverzorging vaak noodzakelijk.

Bepaalde kattenrassen

zoals de perzische kat (door de platte snuit) of de Britse Korthaar (door de chubby lichaamsbouw) hebben het moeilijker zichzelf te wassen en hebben daardoor extra verzorging nodig en moeten veelal regelmatig getrimd worden

Net een langhaarkitten aangeschaft?

Laat dan het diertje vanaf jonge leeftijd wennen aan een kam, een borstel, nageltjes knippen.. Het zal er je op latere leeftijd heel dankbaar voor zijn omdat het dan minder stress zal ervaren tijdens het onderhoud van de vacht. Tips nodig?

Tips nodig?