Alles wat je nog niet wist en nog moet weten over jouw kat.

Kattenblog

Hoe belangrijk de verzorging van je kat is…

Een kat kan zichzelf toch best verzorgen, denkt men vaak. Dat is ook inderdaad meestal zo, tenzij het diertje ziek is, pijn heeft door bv. reuma of artrose. Ook oudere katten kunnen door gebrek aan beweeglijkheid zich vaak niet meer goed verzorgen. Sommige kattenrassen hebben het ook moeilijk door hun lichaamsbouw, zoals Perzische katten door de platte snoet, of Britse Korthaar door de chubby gezichtsvorm. Ook katten “met een maatje meer” hebben het vaak moeilijk omdat ze door de extra kilo’s niet meer overal aan kunnen. Verdriet of stress kunnen ook factoren zijn waardoor mijnheer of mevrouw poes zich niet meer verzorgen, zoals de kat op de foto.

 

Vooral in deze tijd van het jaar (einde winter) merkt men vaak vachtproblemen. Door de droge lucht in onze huiskamers ontstaat statische elektriciteit waardoor het haar van katten gaat draaien en op korte tijd in de klit gaat. Vooral in deze corona-winter  waar vaak door het thuiswerk en het afstandsonderwijs de verwarming veel meer aan staat dan in andere winters merkt men het verschil. Een goede luchtbevochtiger, extra waterbakjes aan de verwarming, regelmatig verluchten, doet hier vaak wonderen. En niet te vergeten, ook voor jouw kat is gezonde, uitgebalanceerde voeding met genoeg Omega vetzuren belangrijk.