Alles wat je nog niet wist en nog moet weten over jouw kat.

Kattenblog

Kattenbak enzo…

Ook ik leer nog elke dag bij. Het voorbije weekend liep Lien stage bij mij. Zij volgt momenteel een opleiding als kattengedragstherapeut.
In het salon stelde een klant de vraag waarom haar kat niet ordelijk ondergraaft als ze in de kattenbak geweest is. Dit klonk mij bekend in de oren want ook mijn eigen Simba is geen goede “graver”. Hij graaft hoogstens aan de randen van de bak of aan de muur maar niet in het zand zelf.
Lien wist direct te vertellen dat dit hoogstwaarschijnlijk aan de groote van de kattenbak ligt. Dit ziet men nl. vaak bij te kleine bakken. Ik nam de proef op de som en observeerde Simba en inderdaad, mijn XXL kattenbak was niet groot genoeg voor mijn toch wel heel lange kat. 

Vandaag heb ik de bak vervangen door een grote Ikea Samla bak (die die onder het bed passen) en zie daar. Simba was direct fan en graaft nu als geen ander. Bedankt Lien voor deze goede tip.

PS. Vaak merk ik ook bij klanten dat poezen wel eens naast de bak gaan als het kattenzand te grof is aan de pootjes. Ikzelf gebruik Hygiene sensitive van Aveve (zonder geur – belangrijk!) maar er zijn meerdere merken met goed fijne kattenzand. Test het voorl eens uit vooraleer je een grotere hoeveelheid koopt.

Bekijk hier de “kattenbakvullingtest” en leer hoe belangrijk zachte kattenbakvulling is.

Blog